De oplossing voor startende golfers!

Veel beginnende golfers kopen vaak een “starters golfset” dit zijn vaak setjes die verkocht worden om de golfer kennis te laten maken met de golfsport  zonder direct veel geld te investeren in de benodigde golf materialen. In de meeste gevallen gebruikt men de starters set voor korte duur en schaft men op korte termijn een set aan van een betere kwaliteit.

Dé oplossing,

TPGS Heeft een fraaie combinatie gemaakt van clubhoofd, shaft en grip. In deze combinatie is gekeken naar de beste prijs/ kwaliteitsverhouding voor een budget golfset. De set wordt met de hand geassembleerd en deels aangemeten op u persoonlijke eigenschappen.

Het “op maat maken” doen wij aan de hand van een statische fitting door het in vullen van een fittingsformulier waarin wij gaan kijken naar de beste lengte,flex en shaft keuze.

Vergeleken met de standaard starters sets zijn deze Budget sets kwalitatief vele malen beter, daarnaast zijn ze “op maat gemaakt”

Met deze budget golfset ben u in tegenstelling tot een starters set voor een lange tijd voorzien van goed golf materiaal.

Wat zijn de kosten?

Niet onbelangrijk, wat zijn de kosten? 

Omdat wij de set zelf maken is het mogelijk om de clubs per stuk te bestellen, uiteraard bent u goedkoper uit als u kiest voor een halve set ijzers of een hele set ijzers.

Halve-set ijzers

Voor de beginnende spelers voldoet een halve set ijzers meer dan genoeg om het golfspel te spelen!

Beginnende golfers zijn nog niet erg consistent waardoor de “gapping” de afstanden tussen elke club niet consequent is, hierdoor is het niet per direct nodig om een hele set te gebruiken maar voldoet een halve-set prima. Uiteraard scheelt dit in de aanschaf kosten en bij ons kunt u op een later moment in uw golf carrière de keuze maken de overige clubs toe te voegen aan uw bestaande set.

Hierin bent u vrij om uw keuze te maken, maar wij begrijpen dat u als beginnende golfer waarchijnlijk nog geen idee heeft welke samenstelling voor u het beste is.

Daarom hebben wij hieronder de gemiddeld keuze voor u samen gestelt,

HALVE SET IJZERS (4 Clubs)

5 – 7 – 9 – GW      Of      6 – 8 – PW – SW

In theorie zit er tussen deze samenstelling +-20 meter verschil per club. bijvoorbeeld : 5 = 120m. > 7 = 100m. > 8 = 80m. &  GW = 70m.

In het begin zullen deze afstanden nog variëren doordat de ballen nog niet goed worden gerakt, maar naarmate de afstanden consequent worden is het aanvullen van de halve-set naar een hele-set handiger ivm het bepalen van de afstanden, dan gaan de afstanden tussen de clubs naar +-10m per club.

De prijs voor een halve-set met staal shafts is goedkoper dan met graphite shafts, hieronder de prijzen.

Halve-set met stalen shafts        :   v.a. €220,-     (4 ijzers)

Halve-set met Graphite shafts   :   v.a. €260,-     (4 ijzers)

Hele-set ijzers

Aanschaf is het voordeligst en u bent klaar voor uw golf carrière wat betreft de ijzers.

Ik persoonlijk zou altijd gaan voor deze optie indien u zeker weet dat u golfen leuk vind. 

Normaliter wordt een set ijzers aangeboden met 7 ijzers. Echter vind ik dat deze keuze onlogisch is. In de traditionele samenstelling mist er namelijk één club tussen de PW en de SW , dit is de GW en deze is naar mijn menig belangrijker dan de ijzer 5 omdat voor de gemiddelde golfer een ijzer 5 alleen gebruikt om afstand te maken, Waar een GW uw precisie naar de green vergroot.

HELE SET IJZERS (8 Clubs)

5 – 6 – 7 – 8 – 9 – PW – GW – SW

Tussen deze clubs zit in theorie ongeveer 10 meter verschil in afstand.

De prijs voor een hele-set met staal shafts is goedkoper dan met graphite shafts, hieronder de prijzen.

Halve-set met stalen shafts        :   v.a. €400,-     (8 ijzers)

Halve-set met Graphite shafts   :   v.a. €480,-     (8 ijzers)

Putter

De keuze van een putter is persoonlijk, maar over het algemeen zie ik dat de meeste mensen baat hebben bij een putter met een hoge MOI waardoor het putten consequenter word. Van de Wishon putters hebben wij 4 keuzens zie de afbeelding hieronder.

Voor de budget keuze hebben wij gekozen voor de putters van Wishon Golf eigenlijk is dit geen budget keuze maar wij hebben ons best gedaan deze voor een zeer scherpe prijs aan te kunnen bieden.

Alle type Wishon Golf putters zijn gelijk geprijst.

v.a. €99,- 

Hybrids

Een hybride wordt gebruikt om makkelijker meer afstand te maken.

Deze club slaat als een ijzer maar is meer vergevingsgezind.

Of u hem nodig heeft is afhankelijk van het speel niveau, in het beginsel voldoet een ijzer set, maar naar mate het speel niveau vordert is een beetje extra afstand bevorderend voor het behalen van betere scores.

Voor de Budget keuze hebben wij de gekozen voor de Wishon 318RS hybrid dit een een kwalitatief goede club met een mooi uiterlijk.

De kosten voor een hybride met een graphite shaft is,

v.a. €119,95

Fairway-Wood

Ook hier geld het zelfde als bij de hybridses en is het afhankelijk van het speel niveau van de speler. 

Om meer afstand te kunnen maken worden de clubs langer gemaakt om meer snelheid te kunnen genereren en de loft vermindert om de bal minder backspinn te gevenen lager te laten vertrekken.

de nadelen hiervan zijn wel dat het moeilijker word om de bal goed te raken.

Gaan de hybrids goed ? dan is de volgende stap een Fairway wood voor nog meer afstand.

Voor de budget keuze heb ik gekozen om de wood 365 van wishon te gebruiken.